Историята на "Лейкърс" изгрява на ТВ екран

Ексклузивно пред bTV говорят звездите от дългоочаквания сериал "Възходът на Династията Лейкърс" по HBO

Реклама

Знаете ли какво е общото между Майкъл Джексън, Пола Абдул и Меджик Джонсън? Обединява ги любовта към легендарния баскетболен отбор "Лос Анжелис Лейкърс".

"Езерняците" са не само най-легендарният баскетболен отбор в историята, с общо 17 шампионски титли в НБА. Те са емблематични за целия спорт, истинско поп-културно явление!

През 80-те години "Лейкърс" изгражда отбор, който играе толкова атрактивно и ефективно, че пленява феновете по целия свят. В отбора играят Джери Уест, който е изобразен и на познатото лого на НБА, Карийм Абдул-Джабар, Меджик Джонсън, а в началото на новия век Шакил Онийл, Кобе Браянт, Леброн Джеймс.

Но не само звездите в отбора носят шампионските титли! Най-голямата заслуга е на Джери Бъс – строителния предприемач станал собственик на отбора през 1979 г. Той е основният фактор, благодарение на когото NBA излиза от чистата спортна сфера и влиза в шоубизнеса. Слуховете гласят, че дори надминава Хю Хефнър по бохемски начин на живот.

По негово време и мажоретките започват да носят така оскъдните костюмчета. Първото "Момиче на "Лейкърс" и хореограф на тогавашния състав е не кой да е, а легендарната Пола Абдул. Прословутият първи ред точно до игрището неизменно е отреден за знаменитости от ранга на Майкъл Джексън и Джак Никълсън, сезонният абонамент за тези места е 200 хиляди долара на място.

Знаменитата история на "Лейкърс" излиза от баскетболното игрище, за да я видим на малкия екран във "Възходът на Династията Лейкърс" по HBO. 

В ролята на знаменития Джери Бъс ще влезе Джон С. Райли

Последни

Реклама