Йорданка Фандъкова: Искаме да се приеме подробен устройствен план, който да гарантира, че няма да има ново строителство в "Борисовата градина"

Каква ще е съдбата на "Борисовата градина", ще има ли нов стадион ЦСКА, какви поуки си е взел кметът на София от ремонта на улица "Граф Игнатиев" и ще се кандидатира ли за нов мандат?

Йорданка Фандъкова: Искаме да се приеме подробен устройствен план, който да гарантира, че няма да има ново строителство в "Борисовата градина"

Реклама

„Вече  10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори – това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете си и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно, и тогава ще взема своето решение, и ще го обявя публично”. Това каза в интервю за предаването „Тази събота” столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали отново ще се кандидатира на местните избори тази есен.

Споровете около подробния устройствен план на Борисовата градина тя коментира така:

,,Грижата и инвестициите, които правим през всичките тези години за парковете и градините, показват ясно моето отношение и нашата политика по отношение на парковете и градините в София. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Днес парковете са пълни с хора, с деца… Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат”.

Тя припомни, че между 1997 година и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества.