Канадски фотограф обикаля света, за да снима изчезващи ледници

Пол Зиска е очарован от леда и започва да го снима професионално, откакто се мести да живее в Канадските скалисти планини преди 16 години

Канадски фотограф обикаля света, за да снима изчезващи ледници

Реклама

Канадски фотограф обикаля най-студените и недостъпни части на света, за да снима изчезващия лед. Пол Зиска е пътешественик с мисия.

Очарован e от леда и започва да го снима професионално, откакто се мести да живее в Канадските скалисти планини преди 16 години. Създава проекта "Криофилия", за да се опита да го опази по свой, уникален начин.

Какво представлява проекта?

„Криофилия“ означава любов към студа, студените места и студената околна среда. Винаги съм обичал да правя снимки на леда. Намирам го за много очарователен. Различен, динамичен, променящ се. Преди няколко години осъзнах, че имам много снимки на леда, но също, че имам щастието да живея много близо до него“, разказва Пол Зиска.

„Ако изляза от вкъщи, мога да заснема ледник само след два часа. Затова реших да създам този проект, да запечатам променящия се лед, както и неговата красота, която е непозната и мистериозна за повечето хора. Сега имам снимки от около 20 територии и страни по света“, разказва още той.

Сред тях са Антарктида, Нова Зеландия, Непал, Исландия, Гренландия, Монголия, Уганда, Еквадор.