Кирил Десподов: Гръцкото първенство е на по-високо ниво от българското и имат доста по-добри футболисти

След трансфера си в ПАОК, Кирил Десподов се нуждаеше само от няколко месеца, за да покори сърцата на жителите на Солун и феновете на новия си отбор

Кирил Десподов: Гръцкото първенство е на по-високо ниво от българското и имат доста по-добри футболисти

Реклама

След трансфера си в ПАОК, Кирил Десподов се нуждаеше само от няколко месеца, за да покори сърцата на жителите на Солун и феновете на новия си отбор.

Българинът си спечели симпатиите и на гръцките журналисти, които го описват като земен, спокоен и отдаден на каузата на тима.

Именно те ни разкриват за трансферната сага през лятото. Олимпиакос наддава с ПАОК за правата на българския футболист. До последно се счита, че тима от Атина е фаворит за закупуването на крилото, но тогава ръководството предприема друг ход - да вземе под наем Солбакен от Рома.

В този момент ПАОК натиска газта и купува от Лудогорец футболист №1 на България. Ход, който с времето се оказва ключов в битката за титлата.

Този сезон основната цел на "черно-белите" е свързана със спечелването на шампионата на Гърция. За последно това се случи през 2019 г.

ПАОК в момента е в люта битка за първото място, а освен това се бори и за максимално дълъг престой в Лига на конференциите, като с лекота спечели групата си през есента.

В 32 мача във всички турнири Десподов има 12 гола и 11 асистенции.

Приносът на българския футболист несъмнено носи големи позитиви на образа на капитана на националния отбор, като вече два пъти беше избиран за играч на месеца в гръцката лига.

Но не всичко опира до събитията на терена. С поведението си извън стадиона Кирил Десподов също печели симпатии. Признава, че харесва гръцката кухня, музика, начин на живот.

Имахме възможността да разговаряме с него във втория по големина град на Гърция и усетихме от първо лице тази любов, за която ни предупредиха и гръцките колеги.