Кой се крие в "Заешката дупка"?

Тази вечер в bTV Репортеритe филм на Росен Цветков за движението QAnon и кои са те

Кой се крие в "Заешката дупка"?

Реклама

Процесът по импийчмънт на бившия президент Доналд Тръмп започна тази седмица в Сената на Съединените щати. 

Той е обвинен в "подстрекаване на бунт" заради щурма срещу Капитолия на 6 януари. Според адвокатите на бившия президент привържениците му са действали по собствена воля. Самият Тръмп отказа да даде показания.

Кой участва в щурма срещу Капитолия? В какво вярват хората, част от движението QAnon и кои са те - това са само част от темите в bTV Репортерите тази вечер. Филмът на Росен Цветков се казва "В заешката дупка" и ще ни пренесе като Алиса, но не в света на чудесата, а в този на илюзиите.

Филмът е основан на онлайн интервюта с членове на движението “Q” и такива, които са го напуснали.

Движението е основано на конспиративни теории. То не е причината за агресията пред Капитолия, но много експертни предупреждават за бъдещи радикализации на част от членовете му.

Движението „Q“  вярва в глобалната конспирация и че огромна част от световните елити са канибали и педофили. Смятат, че пият кръв от деца, за да задържат младостта си.

Членовете са убедени и в това, че Тръмп е единственият, който може да спре всичко това.

Росен Цветков успява да се свърже и с известен изпълнител, който е вярва, че бившият президент на САЩ пътува във времето. Течението успява да стигне и до Европа, а студентка едвам се измъква от "дупката на илюзиите".

„Заешка дупка“ ще ни покаже и как може да се разбият семейства заради движението и колко е опасна изолацията и отдалечеността от приятелите.

Гледайте тази вечер точно след новините в 19 ч. филмът на Росен Цветков.