Колко добре познават баща си Алекс и Симеон Николови?

Синовете на легендарния номер 11 във волейбола Владимир Николов за уроците от семейството и великото качество да се радваш повече на успехите на другия

Реклама

Алекс Николов е на 19. Волейболист на италианския Лубе Чивитанова. Има повече от 10 медала с националния отбор за младежи. Най-ценният – сребро от световно първенство. Определян за един от най-талантливите волейболисти на планетата. С невероятен усет към играта и впечатляващи качества. Всичко до момента е постигнато с... много, много труд, оставащ извън полезрението на хората.

"Почивал съм шест дни от началото на година. Не знам кога ще почивам, но сега имам доста сили. Мотивиран съм психически. Сега още съм готов за битки."

Голямата му мечта е да стане баскетболист. В семейството, в което е роден обаче – пътят му изглежда предопределен. Такава е ситуацията и за три години по-малкия Симеон. Няколко години тренира, но не изпитва удоволствие от играта. В един момент обаче всичко си идва на мястото. Симеон признава, че е оставал в сянката на брат си, но това на моменти му е помогнало, за да „работи тихичко” към целта.

"Дълго време се борих със себе си. Всъщност наскоро започна да ми харесва играта, когато стана по-бърза, когато започнах да разбирам играта", споделя Симеон.

 

 

Той е е 16 години и играе като разпределител в Левски. През миналата година спечели първия си медал с националния тим - бронз от европейското първенство за юноши заедно с брат си.

Ролята на Симеон на игрището е да определя играта на отбора. Симеон играе на един от най-трудните постове, но онова, което вече показва на терена – провокира брат му да каже:

„Аз никога не съм виждал и не съм сигурен дали ще видя на такава възраст такъв разпределител".

Преди дни баща им – Владимир Николов постави изключително амбициозна цел - да станат световни шампиони! Александър и Симеон, които пред мен - с най-големите усмивки, с леко свити сърца, но с най-искрените очи ми казаха, че вярват, че могат да покорят световния връх.