Кристин Димитрова: Най-доброто, което можем да направим за децата си, е да ги подкрепяме

Във втората част на матурата по български език учениците писаха по разказа „Изборът“ на писателката и поетеса Кристин Димитрова

Кристин Димитрова: Най-доброто, което можем да направим за децата си, е да ги подкрепяме

Реклама

Тази седмица седмокласниците се явиха на матурите по Български език и литература и математика. Във втората част на матурата по български език учениците писаха по разказа „Изборът“ на писателката и поетеса Кристин Димитрова.

„По-добре е да сме си такива, каквито знаем отвътре, че сме, защото маската ще падне. Предполагам, че избор на хората е дали да търсят препитание в чужбина или да останат в България. Преди дни бях в Копривщица, но ме порази колко малко хора има там. Всяка къща е на някого. Човек вижда процъфтяващ възрожденски град, но нямаше жива душа там. Снимките ми са празни. Хората търсят препитание“, каза в „Тази събота“ Димитрова.

Писателката споделя, че е имало момент, когато е имала възможност да остане на друго място.

„Дадох си сметка, че животът ми не е толкова дълъг, за да го прекарам сред хора, които не познавам. Тук са приятелите ми. Това е мястото, което познаваме. У дома и стените помагат. Въпросът е стените дали ни помагат много, или просто са ни стени? България има стъклен таван. Човек, който се издига, може да се натъкне на структури, които от един етап нагоре могат да не го допуснат“, обясни тя.

Последни

Реклама