Кука Розета: Българската публика носи музиката в сърцето си

Певицата е специален гост в "Тази събота"

Реклама

Мария Изабел Ребело Коуто Круш Розета с артистичен псевдоним Кука Розета, е родена през 1981 г. в Лисабон.
В музиката тя влиза буквално през църковните врата – през 1999 г. пее в църковен хор в Сао Жоао до Ещорил. Там се среща с Тиаго Бетанкур. С него основават своя група. Песента им "Писмо" печели португалския "Златен глобус" за най-добра песен през 2004 г. Три години по-късно Кука участва в документалния филм "Fados" на Карлос Саура.

Дебютният ѝ албум през 2011 г. е продуциран от аржентинския музикант и композитор, и двукратен носител на "Оскар" – Густаво Сантаолалия. С този албум Кука покорява музикалните сцени по цял свят. През този период тя прави по 120 концерта за година. Следващите ѝ албуми я превръщат в истинска звезда на съвременното португалско фадо.

В София обаятелната певица ще представи последния си албум "Luz". За срещата си с българската публика тя е подготвила както емблематични фадо класики, така и напълно ново песни.

Освен с успех в музиката португалската красавица може да се похвали и с черен колан по таекуондо, както и с умелото каране на сърф. А утрото ѝ започва с медитация и йога.