Кузман Илиев: Заформя се евроаталантически кабинет с общи ценности, това обаче не означава, че спира политическата криза

Според анализатора ще има радикализиране при опозицията и много протести

Кузман Илиев: Заформя се евроаталантически кабинет с общи ценности, това обаче не означава, че спира политическата криза

Реклама

На път сме най-накрая да имаме редовен кабинет, все още обаче се осланяме на Бюджет 2022, та дори служебното правителство предложи удължаването на вече удължения бюджет. Според политическия и икономически анализатор Кузман Илиев правителство ще е стабилно поне в следващите няколко месеца.

Вчера Мария Габриел и Николай Денков обявиха, че е постигнато съгласие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президент в понеделник.

„От една страна се заформя евроаталантически кабинет с общи ценности. И двете формации имат сходни програми. Това обаче не означава, че спира политическата криза, защото ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще се радикализират така наречената опозиция и вероятно ще имаме по-мощни протести“, коментира той.

Според него във времето ще се види тенденция на едните и другите, които са влезли в кабинета, да с по един крак да поизлзат и да видят дали не могат да се дръпнат и да си препишат всички активи.