Лекар и адвокат: Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост

Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова

Лекар и адвокат: Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост

Реклама

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането - са необходимост. Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

Но според юриста новите ограничения са довели до разделение в обществото, защото заповедта се променя за кратък период от време. Общопрактикуващият лекар не сподели това мнение и заяви, че промените се налагат заради постоянните атаки срещу решенията, които са в синхрон с европейскитe.

Според нея затова е трябвало да се промени само у нас правото да се взима зелен сертификат при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова призова всички да се ваксинират, защото има много заболели сред децата. Тя обясни, че в нейната практика има и много млади хора, които боледуват втори път и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Последни

Реклама