Лицата на протестите - младите хора, които искат промяна

Двама от младите българи, които се обявиха против властта

Реклама

Девети ден не стихва недоволството срещу правителството и главния прокурор. Хиляди отново излязоха по улиците на София и редица градове у нас, за да поискат оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев.

Сред протестиращите има и много млади хора, които се превърнаха в лицата на протеста. Двама от тях са Драгомир Стойцев и Ина Ангелова. 

Драгомир е на 25 и е на жълтите павета от първия ден на протестите и се обявява против корупцията у нас. Завършва магистратура в Белгия, като е живял и в Холандия.

По думите му хората на протестите са обединени от една цел. Той смята, че не е там, за да предизвиква агресия, макар и да става свидетел на отделни групи, които са търсели провокацията.

Драгомир решава да събира плакатите от демонстрациите и заяви, че ще протестира, докато не види резултати в борбата с корупцията. 

А Ина стана известна с това, че се качи на бившия Партиен дом и засне протестите “от високо”. Тя също смята, че всички протестиращи искат едно и също. Ще протестира, докато не види оставките на главния прокурор и кабинета. 

Ако не види промяна у нас, би предпочела да живее известно време в различни страни, но не и за постоянно.

Иска да се занимава с фотография и се надява да бъде приета в НАТФИЗ.