Менков за присъдата на Кристиан Николов: Признаването на престъпление, извършено при евентуален умисъл, е пробив

Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков

Менков за присъдата на Кристиан Николов: Признаването на престъпление, извършено при евентуален умисъл, е пробив

Реклама

Адвокатът на журналиста Милен Цветков Менко Менков заяви пред bTV, че признаването от съда, че престъплението, извършено от подсъдимия Кристиан Николов е извършено при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост), е пробив за съдебната практика у нас.

„В последните десетилетия прокуратурата се въздържаше да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та“, добави той.

Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов получава девет години затвор, а книжката му ще бъде отнета за срок от 10 години.

„Това е едно добро начало, което дава основания на прокуратурата и в последствие на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и значителното превишаване на скоростта на движение в централна градска част, то водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат“, обясни Менко Менков.

Адвокатът допълни, че размерът на наказанието няма особено значение за близките на Милен Цветков, най-важното за тях е пробивът в съдебната практика.