Милена Шаркова: Гневна съм, че цялата съдебна система се впряга в услуга на един убиец на полицай

Всеки данъкоплатец в държавата му поема съдебните разходи, сподели тя

Реклама

На 14 март 2014 г. при специализирана акция срещу дома на Петко Петков от Лясковец е убит командосът Емил Шарков. Повод за акцията е агресивното поведение на Петков, който е сериозно въоръжен и заплашва деца от близкото училище със смърт. Оказва се, че стрелецът от Лясковец е доста добре подготвен за атаката на Специализирания отряд за борба с тероризма. Емил Шарков загива, а други негови колеги са ранени.

"Цялото общество е свидетел на това, което той направи. Въпреки всички обстоятелства по акцията, неговата постъпка на може да бъде отречена - това, че той застава с тялото си на първа линия и започва преговорите с Петко по време на акцията, въпреки че вече има ранени момчета", каза Милена Шаркова в предаването "Тази събота и неделя".

"През годините не съм си позволявала да отделям много време за мисли и енергия към това същество, защото знаех, че съдебната система си е свършила работа. Преди месец и нещо бях изкарана от това си състояние на неутралитет към индивида Петков по простата причина, че разбрах, че както преди да бъде осъден, той непрекъснато пуска някакви жалби към различни институции, продължава да го прави и от затвора. И не само, че го прави, а той има право да съди българската държава", коментира тя.

Вижте във видеото целия разговор с Милена Шаркова.

Последни

Реклама