Милтос Йеролему от "Игра на тронове": Често съжалявам, че избрах да стана актьор

Това е трудна работа – има голяма незаетост, не се изкарват особено добри пари, споделя той

Реклама

Учителят по фехтовка на Аря от "Игра на тронове" - актьорът Милтос Йеролему, беше в София за фестивала "Анивенчър Комик кон". На българските фенове на сериала той показа специалната техника по фехтовка от сериала, а вижте какво разказа пред камерата на bTV.

"Майка ми е била в много напреднала бременност с мен, когато е напуснала Кипър. Била е някъде в 8-9-и месец, тъкмо да се родя. Качила се е на лодка в Кипър и е плавала около 2 седмици. Мисля, че е имало възможност да се родя на борда, но съм закъснял с две седмици и така се родих в Лондон.

Родителите ми имаха собствен бизнес с ресторант близо 25 години, но се пенсионираха и се прибраха обратно вкъщи - в Кипър. Така, че сега аз ги посещавам всяка година там", споделя той.

Уменията му по актьорско майсторство се проявяват още в първите училищни години. Казва, че това е единственият му, но най-ценен талант.

"Не бях много добър ученик, не бях особено прилежен. Затрудняваха ме много неща. Имаше едно нещо, което ме свързваше с училището  - училищните пиеси. Поради някаква причина, не бях уверен в нищо друго, освен в това.

Не съм и предполагал, че ще стана актьор. Вариантите бяха да управлявам ресторанта на баща ми или да следвам нещо коренно различно – например право", допълва.

Но съдбата си е съдба и той записва драматургия.

Често съжалявам, че избрах да стана актьор, всъщност постоянно съжалявам. Въпреки това, мога да кажа с чиста съвест, че не съм намирал нищо друго, което така да ме изпълва и мотивира. Чувствам, че това, което правя, ме удовлетворява по толкова много начини, но е трудна работа – има голяма незаетост, не се изкарват особено добри пари. Това са все неща, от които съм страдал преди много, много години, когато започнах. Отказвал съм се много пъти. Отказвал съм се дори след като снимахме "Игра на тронове". Заснехме сериала през 2008 г. и си спомням , че през 2009 г. се оттеглих от тази професия. Реших да се захвана с нещо друго и така започнах да работа в компютърната компания", казва той.

Продава компютри, но не за дълго. Негов приятел  му предлага роля в куклено шоу, с което обикалят почти целия свят.

Цялото интервю вижте във видеото.