Надежда Йорданова: Малко вероятно е третият мандат да дойде при нас

„Избирателите ни дадоха ясен знак, че трябва да се справяме по-добре, когато формираме управленски мнозинства", каза още народният представител от ПП-ДБ

Надежда Йорданова: Малко вероятно е третият мандат да дойде при нас

Реклама

„Избирателите ни дадоха ясен знак, че трябва да се справяме по-добре, когато формираме управленски мнозинства. Трябва внимателно да избираме партньорите и да търсим мандат за подобни управления. Урокът е научен“.

Това каза в „Тази събота“ народният представител от ПП-ДБ Надежда Йорданова, бивш министър на правосъдието.

„Отговорността за съставяне на кабинет е на ГЕРБ. В 49-ото Народно събрание те счупиха работеща формула без ясен план за бъдещето. Сега виждаме, че ГЕРБ няма план. Не виждаме каква работеща формула може да се предложи. Възможно е ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ да съставят правителство, но сякаш и при тази формула нещата скърцат“, обясни тя.

„Резултатите от изборите отредиха на ПП-ДБ ролята на опозиция. Това е волята на народа, приемаме я с отговорност. Когато имаш ясни приоритети, можеш да търсиш подкрепа от всички формации. За да се приеме определено предложение, нужно е мнозинство. Разбира се, че ще говорим с всички“, каза Йорданова.