Нургюл Салимова: Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах

Въпреки умората и огромното психическо натоварване Нургюл е доволна от представянето си и казва, че всичко си е заслужавало

Нургюл Салимова: Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах

Реклама

Крепча, родното село на Нургюл Салимова, която цяла България очакваше да се завърне, след огромния успех, който постигна, се събужда. 

След историческия успех с второто място на Световната купа по шахмат малко след 19:30 часа снощи Нургюл Салимова се прибра.

„Изморително – от 40 дни играя шах. Световната купа беше много дълго състезание. Финалът беше много стресиращ“, каза Салимова.

Въпреки умората и огромното психическо натоварване Нургюл е доволна от представянето си и казва, че всичко си е заслужавало. Сила са и давали нейните родители.

„Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах. Знам, че съм талантлива и ако се трудя, ще се представя добре - за себе си, за родителите ми, за страната ни. Просто исках да играя добре за майка ми и баща ми, тъй като знам колко много ме обичат, а също така и за баба ми и дядо ми, и другите ми баба и дядо“, добави тя.

Последни

Реклама