Нургюл Салимова: Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах

Въпреки умората и огромното психическо натоварване Нургюл е доволна от представянето си и казва, че всичко си е заслужавало

Реклама

Крепча, родното село на Нургюл Салимова, която цяла България очакваше да се завърне, след огромния успех, който постигна, се събужда. 

След историческия успех с второто място на Световната купа по шахмат малко след 19:30 часа снощи Нургюл Салимова се прибра.

„Изморително – от 40 дни играя шах. Световната купа беше много дълго състезание. Финалът беше много стресиращ“, каза Салимова.

Въпреки умората и огромното психическо натоварване Нургюл е доволна от представянето си и казва, че всичко си е заслужавало. Сила са и давали нейните родители.

„Исках да дам най-доброто от себе си, защото обичам да играя шах. Знам, че съм талантлива и ако се трудя, ще се представя добре - за себе си, за родителите ми, за страната ни. Просто исках да играя добре за майка ми и баща ми, тъй като знам колко много ме обичат, а също така и за баба ми и дядо ми, и другите ми баба и дядо“, добави тя.