Петков: Преди да кажем твърдо „Не“, искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция

Петков подчерта, че ще свика ръководството на коалицията веднага след участието му по bTV

Реклама

„Мария Габриел направи нещо различно и това ме зарадва, учуди ме даже. Тя започна да отговаря на въпросите ни. Даже с емоция, а не проформа“, Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Крили Петков в предаването „Тази събота“ по bTV.

По думите му когато отишли на срещата с ГЕРБ от партията искали да приключват, но Габриел започнала да отговаря на въпросите им.

„Помислих си колко би било ужасно следващите 4 годни да имаме управление ГЕРБ-БСП-ДПС, а от другата страна имахме един човек, който искаше да отговаря на въпросите и затова не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че искам да поговоря с всичките ни органи, но преди да кажем твърдо „Не“, искам да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция. Някои от отговорите на Мария Габриел ни харесаха.

Петков подчерта, че ще свика ръководството на коалицията веднага след участието му по bTV .

По думите му в лицето на Габриел видели човек, който иска да води разговор, а не да направи шоу.

„Първо ще събера изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ , после националния съвет, а после коалиционен съвет. Аз ще кажа, че знаем решените, но помислете дали няма друга алтернативна мисъл“, посочи той.

По думите му на срещата с Габриел получил отговорът, който дава втори шанс на джентълменското споразумение.