Проф. Антоанета Христова: В момента ние присъстваме на красивия разказ на новата история на „Демократична България“ и на Христо Иванов

Според Любомир Аламанов Румен Радев е направил груба грешка, че веднага не е уволнил както шефа на НСО, така и хората, които са били на плаж „Росенец“

Реклама

В момента ние присъстваме на красивия разказ на новата история на „Демократична България“ и на Христо Иванов. В цялата картина той е печелившият.

Така политическият анализатор проф. Антоанета Христова коментира протеста на плаж „Росенец“.

„Преди той спечели, използвайки БСП, а в момента може би БСП и другите искат да спечелят от него. Естествено е ГЕРБ да вижда опонент в негово лице и някои хора да си изпускат нервите, пишейки постове като този на министър Данаил Кирилов“, коментира Христова.

В поста правосъдният министър нарече клипа с Христо Иванов и охранителите „спектакъл“, а участниците в него с имена на анимационни герои и завоеватели.

„Ние се намираме в друг етап на развитие на обществените отношения и на очакванията към политиците. Очакването е за институционално, официално, регламентирано присъствие и изпълняване на ролята, за която си избран. Подобни постове не са добър знак за този, който ги е написал“, коментира политическият анализатор.

Антоанета Христова коментира и поведението на президента Румен Радев през последните дни.