Проф. Даниел Вълчев: Въпросът за корупцията в българското общество много трудно ще се реши

Ние на никакви равнища не искаме да го решим, смята деканът на правния факултет в СУ

Проф. Даниел Вълчев: Въпросът за корупцията в българското общество много трудно ще се реши

Реклама

„Въпросът въобще за корупцията в българското общество много трудно ще се реши, защото ние на никакви равнища не искаме да го решим“. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в Софийския университет.

„Ако в едни ресторант например вие влезете и никой не ви обърне внимание от сервитьори, то би трябвало да има един салонен управител, който да ви обърне внимание, ако и той не го направи, да има едни управител, който той да ви обърне внимание. И ако никой не ви е обърнал внимание, и тримата трябва да бъдат уволнени. Същото е и при тези практики, когато някой е сложил плочки, които след три дни се счупят на тротоарите в София или който и да е друг град. Ние казваме, че ще искаме от фирмата изпълнител, а фирмата изпълнител, този който е възложил, и който контролира, трябва да си ходят. Тези нива на отговорност ние не ги разбираме, всеки е сам за себе си“, уточни Вълчев.

По думите му рано или късно механизмът за разследване и смяна на главния прокурор в България ще бъде приет, защото не може да има някой, който на никакво основание да не може да бъде сменен. Според него обаче, също като при смяната на президента, механизмът трябва да е по-сложен.

Последни

Реклама