Проф. Фотев: Над 70% от българите одобряват по безусловен начин не просто започване на преговори, а членство на РСМ в ЕС

Социологът с международна известност коментира сложността на темата и как се променя отношението на българите спрямо съседката ни

Реклама

България реши да вдигнем ветото върху започването на преговорите на Северна Македония с ЕС. Социолог с международна известност коментира сложността на темата и как се променя отношението на българите спрямо съседката ни.

Проф. Георги Фотев, който е доктор на философските науки и член е на Европейската академия на науките и изкуствата, цитира европейско изследване на ценностите от 2017 г. Там той е имал право на няколко въпроса и избира да пита българското общество за отношението към съседите.

Над 70% от българите одобряват по безусловен начин не просто започване на преговори, а членство на РСМ, каза той, като добави, че гарантира достоверността и представителността на данните. 

Според проф. Фотев в много отношения науката не успя да даде отговор на тези въпроси – как се стигна до ветото над Северна Македония и се заговори за език на омразата.

Последни

Реклама