Проф. Минеков: Мъчно ми е, че не беше обърнато внимание на мои добри намерения

Хаос и разруха или какво е наследството на кабинета "Петков"?

Реклама

"Задава се тъжно време" - с тези думи встъпи в длъжност служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. За неговите приоритети в културата той говори в "Тази събота".

Той за втори път е в служебен кабинет на Румен Радев. Не се включи в редовния кабинет на Кирил Петков. Не бях поканен, уточни Минеков пред bTV в първото си телевизионни интервю като служебен министър в кабинета „Донев“.

Министърът обясни, че най-много го натъжава бюджетът за култура за 2022 г. Освен че не са били заложени обещаните 164 млн. лв., но и допълнителните 98 млн. не са били използвани до август, когато служебният кабинет пое властта.

„Другата беда е, че това не мога да го направя за 2-3 дни. (…) Ноември трябваше бюджетът да е изпълнен на 100% и аз да отида при министъра на финансите и да поискам помощ до края на декември. Наистина аз ще стана за резил – ще отида при министъра да искам заветното увеличение и той ще ми каже: „погледнете, вие живеете толкова добре с това, което сте получили, макар че сте получили мизерия, тази мизерия вие не сте похарчили“, уточни Минеков.

Вижте разговора във видеото.