Радомир Русев: Министър Ангелкова абдикира от бранша през първите седмици на извънредното положение

И не успя да защити по никакъв начин интересите както на бизнеса, така и на потребителя, смята той

Реклама

"В началото на тази седмица имаше среща на всички министри на туризма на ниво Европейски съюз и там знаем, че започнаха да работят именно в тази връзка с излизане на мерки и ясни стандарти и правила. Ние като компания също вече сме стартирали работа по създаването на подобен вид сертификат. То няма как да е сертификат, а по-скоро протокол и изисквания за работа както на големи хотели, така и на по-малко обекти за настаняване", каза в предаването "Тази събота и неделя" Радомир Русев от "Травел Академи".

"Към момента не можем да кажем, че има точни и ясни правила, от което и да било ведомство по отношение на това как може да се посрещне турист или какви правила да се спазват, ако туристът е с установен COVID-19", допълни той.

"Министър Ангелкова продължава да отказва да разбере как функционират различни сегменти в бизнеса. Тотално абдикира през първите седмици на извънредното положение от бранша и не успя да защити по никакъв начин интересите както на бизнеса, така и на потребителя", смята Радомир Русев.

Последни

Реклама