"Роден край" в Созопол: Кой иска да управлява морския град?

От тази седмица до местните избори на 27 октомври поредицата "Роден край" ще бъде по-различна. Ще ви покажем четири града през погледа на кандидатите им за кмет.

Реклама

Първи е един от най-старите градове по българското Черноморие и един от най-популярните морски курорти в страната - Созопол. Предстоящите избори там ще бъдат интересни, а управлението след това - трудно, защото общината е потънала в задължения от над 20 милиона лева.

За кметския стол в Созопол се бори общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев. В битката за кметското място влиза и Красимира Германова, издигната от ГЕРБ, с опит в управлението на общината. Един от най-изненаданите от избора на ГЕРБ за кандидат остана Георги Пинелов - до скоро общински съветник на управляващата партия и неин член от 12 години. След като не е припознат за кандидат на ГЕРБ обаче, Пинелов подава оставка от местното ръководство на партията и се кандидатира от регистрираната наскоро партия "МИР". В изборната битка се включва и Весела Райкова от "Демократична България".

Последни

Реклама