Рут Колева: Дълги години България няма почти никакви артисти, които да излизат извън нашите граници

В средата на октомври София ще се превърне в място, където утвърдени музиканти ще предадат знанията си на новото поколение в индустрията

Рут Колева: Дълги години България няма почти никакви артисти, които да излизат извън нашите граници

Реклама

В средата на октомври София ще се превърне в място, където утвърдени музиканти ще предадат знанията си на новото поколение в индустрията. 

"Вярвам и то много искрено и дълбоко, че в България е пълно с невероятно талантливи млади хора и артисти и те заслужават своя шанс", споделя изпълнителката.

"So Alive" музикална конференция и "Showcase festival" е нещо наистина невероятно. Работим по него вече пет години и ако не беше ковид и подкрепата, която получаваме от Национален фонд Култура и Министерството на културата, за да го осъществим, което значи, че институционално това нещо е припознато като важно събитие, нямаше как да го направим. Това е един формат, който се случва на много места по света. В България пристигат едни от най-влиятелните хора в музикалната индустрия от големите технологични музикални компании, дигиталните стрийминг платформи, YouTube, Spotify, социални мрежи. В конферетната програма, където един от основните говорители е бащата на Бионсе Матю Ноус, който е създател, мениджър на "Destiny's Child" и на кариерата на Бионсе и Соланж толкова много години, ще изнесе основна лекция. Имаме и главния редактор на списание "Rolling Stone" Дейвид Фрик, който е правил последното интервю с Кърт Кобейн и е един от най-легендарните разказвачи на музикални истории. Тези хора през деня ще преподават, ще разказват, ще споделят много ценна и важна информация, която ще е изключително полезна за гостите", разказва Рут Колева.