Теодор Ушев: На нас не ни трябва война - ние се избиваме сами помежду си

Според аниматорът България отвън изглежда като "лодка от тъга, нещастие и горест, която плува сред вълни от безнаказана жестокост"

Реклама

"В едно бурно море сме - летищата са в безпорядък, хората са изнервени, войната вкара огромни притеснения, хаос е навсякъде". Това сподели в студиото на "Тази събота" Теодор Ушев. 

Той е най-свободният, най-награждаваният и най-независимият българин в световната анимация, както и  първият българин, номиниран за "Оскар" и носител на "Златен глобус" през 2018 за "Сляпата Вайша". 

България отвън му изглежда като "лодка от тъга, нещастие и горест, която плува сред вълни от безнаказана жестокост". 

"Убиваме най-добрите си деца от корупция, безпричинна жестокост и арогатност. Постоянно се случва нещо, от което се възмущаваме и няколко месеца по-късно се повтаря. Аз наистина съм разтревожен. На нас не ни трябва война - ние се избиваме сами помежду си" - откровен е той. 

Аниматорът коментира и актуалната тема с изгонването на руските дипломати от България. В пост в социалнит емрежи по повода той написа: "Денят, в който Русия закрие посолството си в България, да бъде обявен за национален празник!"

Последни

Реклама