Украинската звезда Иван Дорн пред bTV

Артистът ще излезе на сцената на Брийз фест в Бургас, заедно със световноизвестните Black Eyed Peas

Украинската звезда Иван Дорн пред bTV

Реклама

Среща с един необикновен артист. Украинецът Иван Дорн, наричан още „идолът на новото поколение“, трупа своята кариера на сцените в Русия и Украйна. Но след като осъжда войната, Иван Дорн е включен в забранителен списък за изяви пред руската публика. 

Днес артистът ще излезе на сцената на музикалния фестивал Брийз фест в Бургас, заедно със световноизвестните Black Eyed Peas.

Иван Дорн е роден на 17 октомври 1988 година в Челябинск, Русия. Когато е на две, семейството му се премества в Славутич, Украйна. Започва да свири на пиано и печели няколко конкурса в Русия, където започва и кариерата си като изпълнител. Завръща се в Киев, за да следва в университета за театър, кино и телевизия. През 2012 г. издава първия си самостоятелен албум, който има силен отзвук както в Русия, така и в Украйна. Публиката бързо го припознава като „идолът на новото поколение“.  През 2014 и 2016 е жури и треньор в популярни музикални формати в Украйна.

В продължение на години артистът лавира между сцените на Украйна и Русия. Публиката неколкократно критикува противоречивото му поведение с обвинения, че заема ту едната, ту другата страна във войната. Самият Дорн в интервю заявява, че руснаците и украинците са като „по-малък и по-голям брат“.

През февруари 2022 г. Иван Дорн остро осъжда военните действия на Русия в Украйна, при което окончателно е включен в списък с артисти със забрана за изяви пред руската публика.

Последни

Реклама