Защо зала „Света София“ стои празна след ремонт за 23 млн. лева?

През 2021 г. от „Има такъв народ“, предложиха депутатите да се върнат в сградата на площад „Народно събрание“

Защо зала „Света София“ стои празна след ремонт за 23 млн. лева?

Реклама

23 млн. лв. с ДДС похарчи държавата за ремонта за новата пленарна зала. Народните представители обаче не изкараха дълго там -  едва половин година.

През пролетта на 2021 г. от „Има такъв народ“, предложиха депутатите да се върнат в сградата на площад „Народно събрание“, която е символ на парламентаризма.

„Много пари се изхарчиха и те се наляха в един паметник и символ на комунизма, защото знаете, че другата сграда на Народното събрание е позната като партийния дом, в който дори и вие като журналисти бяхте ограничени и нямахте свободен достъп до отразяването ежедневно на събитията“, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Последните заседания в „Света София“ председателства Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. И днес тя е на мнение, че пустата иначе зала е по-подходяща за рутинния парламентарен график.

„Там са и кабинетите на народните представители и мисля, че е време Народното събрание да се премести там, а тази зала и тази сграда тук да се ползва за тържествени заседания – така, както бяхме решили в 44-ото Народно събрание“, каза тя.

Днес обаче из кулоарите се говори все повече за нуждата от ремонт на парламента, а това означава, че народните представители ще трябва за мислят върху алтернативи за заседанията си.

Последни

Реклама