14-годишното дете, блъснато от пиян и дрогиран шофьор, все още е с опасност за живота

Хора от селото тази сутрин се събраха на импровизиран протест. Те искат спешни мерки, за да се обезопасят пътищата на село

Реклама

14-годишното дете, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в казанлъшкото село Бузовград, все още е с опасност за живота и е в много тежко състояние. По-време на инцидента то е било с двама свои приятели, които са станали свидетели на случилото се. Родителите им споделиха пред камерата на bTV, че и двете деца са в шок, стресирани и уплашени.

Хора от селото тази сутрин се събраха на импровизиран протест. Те искат спешни мерки, за да се обезопасят пътищата на село. Според тях са необходими легнали полицаи, пешеходни пътеки, допълнителни знаци и допълнително осветление. Призовават за повече внимание и искат помощ и от кмета на Казанлък. Според някои от тях е необходимо да се изгради и кръгово движение.

"Бюджетите на селата са малки и за мен е трудно да се справя с всички проблеми, които са натрупани в годините и са много", коментира кметът на селото Мая Берова. Тя посочи, че към момента всеки стълб на главната улица е с осветление, а възможности за легнали полицаи има – когато се асфалтира улица и остане допълнителен материал.  

Кметът на Бузовград е изчислил, че за селото са необходими 11 легнали полицаи, а такива не могат да се направят с остатък от асфалт.

Последни

Реклама