Адриан Антонов, който е подсъдим за смъртта на Ани и Явор: Искам да ми бъде даден шанс

До дни се очаква съдът да се произнесе по делото, образувано срещу Адриан Антонов – подсъдим за смъртта на Ани и Явор. Припомняме, че двамата бяха убити на бул. „Сливница“ в София

Адриан Антонов, който е подсъдим за смъртта на Ани и Явор: Искам да ми бъде даден шанс

Реклама

До дни се очаква съдът да се произнесе по делото, образувано срещу Адриан Антонов – подсъдим за смъртта на Ани и Явор. Припомняме, че двамата бяха убити на бул. „Сливница“ в София.

Делото стартира тази седмица. То ще се гледа по съкратената процедура, тъй като Адриан се призна за виновен. Подсъдимият твърди, че е готов да понесе наказанието, което заслужава, но се надява на втори шанс, защото не смята, че затворът ще го направи по-добър човек.

„Аз знам, че съм виновен. Яде ме отвътре, че точно аз съм причината някой да загуби живота си. И то не е един, а два души. Знам, че тази вина няма да ме остави цял живот, ще бъде с мен докато не умра, но бих искал втори шанс“, казва Адриан.

„Това е един осъзнат млад човек, който е напълно наясно какво е станало и какви са последиците от това неразумно шофиране“, обяснява адвокат Димитър Марковски.

„Просто ще разчитаме на максимално справедлива присъда спрямо закона, който действа към момента, в който се случи катастрофата и загубихме децата си“, настоява обаче майката на загиналата Ани.

Обвинението на Адриан Антонов е за причиняване на смърт по непредпазливост. На 8 май 2023 г. той блъсна и уби на пешеходна пътека годениците Ани и Явор. Тогава младият шофьор беше на 18 години с книжка от почти два месеца.

Тестовете показаха, че не е бил под въздействие на алкохол и наркотици, но е карал с превишена скорост – вместо с разрешението 50 км/ч е шофирал с малко над 100 км/ч. В първото си интервю преди няколко месеца той разказа за тежкия инцидент.

„По едно време усетих, че колата спря. Излязох, колата се беше блъснала в стълба. Виждам тяло на някакъв човек и не знам къде се намирам, не знам какво да правя. Някакви хора идват и започват да викат, да крещят: „Какво се случи? Какво се случи?“. По това време някой вече беше звъннал на 112 и аз осъзнавам, че всъщност има още един човек, който е потърпевш“, обясни Адриан.