Активистът Йосеф Хадад: Мишена на „Хамас“ са невинните хора

Как се промени конфликта от 7 октомври насам и какво е да израснеш като част от арабското малцинство на Назарет?

Активистът Йосеф Хадад: Мишена на „Хамас“ са невинните хора

Реклама

В петък боевете между Израел и „Хамас“ бяха подновени след едноседмично примирие между враждуващите страни. На този фон Израел уведоми няколко арабски държави, че иска да създаде буферна зона от палестинската страна на границата с Газа, за да направи невъзможни бъдещи нападения откъм анклава, когато войната приключи.

Как се промени конфликта от 7 октомври насам и какво е да израснеш като част от арабското малцинство на Назарет – пред bTV говори арабско-израелският активист и говорител на ООН Йосеф Хадад. За интервюто той носи тениска, на която са лицата на семейство Биба. Цялото семейство е отвлечено на 7 октомври от бойци на „Хамас“ - родителите, тяхното 10-месечно бебе и 4-годишната им дъщеря.

„В такива моменти се питам те ли са истинският враг на „Хамас“. Срещу това ли се борите, терористи? Семейството е все още заложник – 56-и ден, и ние се надяваме да ги приберем у дома, колкото се може по-рано. Защото тези деца трябва да спят в своите легла, в детските си стаи, а не в бетонните тунели, пълни с терористи“, каза Йосеф Хадад.