Александър Томов: Никога не съм източвал „Кремиковци“

Приватизацията на металургичния комбинат трябва да бъде разследвана, смята бившият му изпълнителен директор

Реклама

„Тази събота и неделя“ продължава по следите на българската приватизация с Александър Томов – бивш вицепремиер в правителството на Димитър Попов, бивш депутат, бивш председател на надзорния съвет на ЦСКА, бивш главен изпълнителен директор на „Кремиковци" АД и дългогодишен професор в СУ „Св. Климент Охридски“.

Неговата книга „Тайни и мистерии на българския преход“ дава много материал за размисъл за българската приватизация, а самият той е бил сред свидетелите на сделките на прехода.

„Нямам отношение към приватизацията на „Кремиковци“. Влязох в завода много години, след като бе приватизиран като представител на Прамод Митал“, заяви Александър Томов по повод на твърдения по негов адрес, които отправи синдикалния лидер Константин Тренчев в студиото на „Тази събота и неделя“.

„Това е човекът, унищожил десетки, ако не и стотици директори на предприятия“, заяви пък Томов за Тренчев, продължавайки задочната словесна престрелка с обвинения.

„Никога не съм източвал „Кремиковци“, закле се икономистът малко по-късно в студиото на „Тази неделя“.

Александър Томов отбеляза, че е бил окончателно оправдан от ВКС по казуса с „Кремиковци“ през 2016 г. и определи цялото преживяване със съдебните процеси като „8-годишна репресия“.

Иначе самият той смята, че приватизацията на комбината трябва да се разследва и да се говори истината за приватизацията.