Антон Кутев: Корнелия Нинова загуби имидж

Беше грешка, че Корнелия Нинова не подаде оставка, смята той

Антон Кутев: Корнелия Нинова загуби имидж

Реклама

Ще се изгуби ли БСП в собствените си вътрешни войни или ще се стегне, за да влезе в добра кондиция в предизборната битка за местния вот?

Днес левицата се събира на пленум, на който ехото след бурята отново ще звучи. На този пленум трябва да бъдат решени три много важни въпроса - промените в бюрото на партията, щабът и бюджетът.

"Водещата на Конгреса направи така, че никой да не се изкаже, за да се мине към гласуване, въпреки моите силни протести", каза Антон Кутев в предаването "Тази неделя".

"Според мен беше грешка, че Корнелия Нинова не подаде оставка. Тя загуби много от това. Загуби имидж, защото това няма как да бъде разчетено позитивно, поне от голямата публика", смята той.

"Аз убеден, че тя щеше да спечели Конгреса, ако беше минала през която и да е от възможните процедури, защото подаването на оставка се прави пред Националния съвет и то беше направено. Не пред Конгреса. Той само констатира фактът. Корнелия Нинова можеше да поиска вот на доверие. Аз съм абсолютно убеден, че този Конгрес щеше да гласува, че тя е лидерът", коментира Кутев.

Последни

Реклама