Антон Кутев: Няма да се кандидатирам за лидер на БСП

По думите му е най-важно да се гарантират честни избор и не само кой ще бъде избран за лидер, а и кой ще влезе в ръководството на партията после

Реклама

Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне според мен. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ Антон Кутев от БСП по повод коментара на Борисов за публикацията в испанския  в.“Ел Периодико“ за разследване за пране на пари в особено големи размери и намесата на неговото име.

„Ако има влияние на Москва, то трябва да е в обратната посока. Тази къща е собственост на някакъв човек, който очевидно се познава с Борисов, който е пряко свързан с Москва, защото е руснак. При това положение да кажеш, че те са от обратната страна е абсолютен нонсенс. За първи път виждам Борисов толкова безпомощен“, уточни социалистът.

По думите му притеснението на българския премиер идва от факта, че става въпрос за разследване на европейска полиция и прокуратура и той не може да има въздействие върху това.

На въпроса дали не е възможно публикациите да са кампания за набеждаване Кутев отговори: „Възможно е и това да става, но аз си спомням много добре момента, когато избухна скандалът с Мишо Бирата – тогава си мислих, че властта ще се търкаля по улиците… Тогава Борисов се измъкна, като всички служби започнаха да разследват не дали премиерът се е обадил, спряла е проверката и е ощетил бюджета, а дали записът е автентичен.

Последни

Реклама