Асен Агов: Провалът, който очаква Путин, ще бъде повторение на историята

Путин ще бъде изпратен от неговите собствени хора в Международния съд в Хага, посочи журналистът

Реклама

„Войната е провалена от първата минута. Всеки агресор завършва с провал. Провалът, който очаква Путин, ще бъде повторение на историята. Всичко това се е случвало. Хората от обкръжението се обръщат срещу теб, за да се спасят“

Това каза журналистът Асен Агов в предаването „Тази неделя“.

„Когато няма демократичен, обществен контрол върху репресивните служби и управлението на страната се стига до фарс. Сутринта Путин казва, че ще вземе най-строги мерки срещу въоръжения бунт, а вечерта се договорят Пригожин да си намери приют при Лукашенко, а хората от „Вагнер“ – амнистия. Пригожин иска водещо място в командването на руската армия в Украйна. Ако някой печели от този фарс – това е Украйна“, добави той.

„Това е методът на мафията. Те само така играят. Няма дискусия, обществен дискурс и идеи как да се излезе от тази ситуация. Пригожин по-скоро може да получи „Новичок“. Ако не е „Новичок“, може да е снайперски куршум, Мафията си отмъщава единствено със смърт“, посочи журналистът.

Според него не се знае в момента каква е подкрепата за Путин, но тя зависи от следващите шест месеца, докато се промени ситуацията в Украйна.

„Дано не съм лош пророк, но ще стане следното - Путин ще бъде изпратен от неговите собствени хора в Международния съд в Хага“, каза още Агов.

Последни

Реклама