Българка с високо отличие от полицията в Торонто

Мария Зашевае наградена за това, че е спасила живота на 20-годишно момче

Реклама

Българка е наградена с високо отличие от полицията в Торонто за това, че е спасила живота на 20-годишно момче. Мария Зашева описва полицейската професия не просто като адреналин, но и най-вече като призвание да спасяваш.

"Получихме с моя колега сигнал в 5:30 сутринта. Отидохме там, активирахме светлини, сирени. Майката се опитваше да му окаже първа помощ. Жената беше доста стресирана. Доста неуспешно му оказваше първа помощ“, каза Зашева в предаването "Тази неделя".

"Това бяха най-дългите ми седем минути в живота ми“, добави тя.

"Аз получих сила отнякъде, която не можах да спра, просто дадох абсолютно всичко от себе си. Продължих да му говоря, защото едно от правилата е, в подобен вид случаи, трябва да му говориш на човека, трябва да казваш "Кажи ми нещо" "Върни се", "Стой с мен", да го провокираш нещо да каже“, разказа Зашева.

Мария определя работното си място като „епицентър на престъпността“ в Торонто. Въпреки напрегнатите ситуации, с които се сблъсква всеки ден, тя обича професията си. Дълги родини работи като пробационен офицер, при когото хора с условни присъди отиват да се разписват. Пътят от бюрото до участъка обаче се оказва не толкова лесен.

Последни

Реклама