Български архитект спечели специалната награда за интериорен дизайн на най-големия европейски форум

Арх. Янев е привърженик на минималистичния стил, на естествените материали като дърво и камък, които са абсолютен "евъргрийн" в интериорния дизайн, както казва той

Български архитект спечели специалната награда за интериорен дизайн на най-големия европейски форум

Реклама

Български архитект спечели специалната награда за интериорен дизайн на най-големия европейски форум - European property awards.

Архитект Павел Янев е роден във Варна в семейство на строителни инженери. Завършил е ВИАС. Свикнал е с чертежите и строежите още от малък, но от 9 години насам има архитектурно студио, в което реализира проекти със свой собствен почерк, като този за малка къща в затворен комплекс. 

Както при дрехите, така и при архитектурата и дизайна има повтаряемост и кръговрат на модата, отбелязва той докато ни показва къща, чийто интериор е негово дело и която много прилича по проект на тази, за която е бил награден. С нея той преборва конкуренция от 300 претенденти! 

Арх. Янев е привърженик на минималистичния стил, на естествените материали като дърво и камък, които са абсолютен "евъргрийн" в интериорния дизайн, както казва той.