Баскетбол с кауза

От БКХУ "Левски" събират средства за количка на 16-годишния Цветомир

Баскетбол с кауза

Реклама

Инвалидна количка и баскетболна топка. Тези две неща са неразривно свързани в живота на едно момче, което продължава да мечтае. Цветомир Цветков е роден с раздвоен гръбначен стълб. Това е вродено заболяване, което се състои в непълното изграждане на гръбнака по време на бременност. Новороденото е с прекъснат гръбначен стълб.

Прикован на количка, едва на 8-годишна възраст Цветомир открива своето нещо: оранжевата топка, от която не се разделя вече 8 години. А началото за него е една голяма изненада.

"Влязох в залата благодарение на майка ми. Тя беше инициатор на това аз да тренирам нещо. Доведе ме на една тренировка и оттам започна всичко. Не знаех къде отивам. Не ми беше казала нищичко. Беше голяма еуфория. Един от треньорите ми каза да стоя и да гледам настрани. След няма и 10 минути бях на терена, пречех им, но това не ме интересуваше. Искам да съм на терена! Определено беше любов от пръв поглед. Хареса ми, че това е динамична игра. Че има блъскане, падане, ставане.“, спомня си 16-годишният Цветомир за първия досег с баскетбола.

Мечтата на Цветомир можете да подкрепите чрез HelpKarma ТУК.

Последни

Реклама