Биляна Савова: Човек трябва да се държи в кондиция - физически и психически

Ако менталното ти здраве е добро, можеш да се справиш с всичко, отбеляза тя

Реклама

На 40 години Биляна Савова е постигнала това, което за мнозина е мечтан живот. Има семейство, две дъщери и вълнуваща професия – арт директор е на списание "Ева". Точно когато уж всичко върви по план, тя чува за себе си тежката диагноза множествена склероза. Въпреки че ѝ прогнозират бъдеще в инвалидна количка, тя не губи своя оптимистичен поглед към света.

Тръгва към Индия, за да остане сама със себе си и да открие решение. В резултат на това пътуване, животът ѝ след завръщането ѝ в България е напълно променен. Разделя се и с част от стария си начин на живот.

Когато е готова да пише пътя си отново, пред нея се изправя ново предизвикателство – операция на сърцето. Оттогава животът ѝ се превръща в кауза да помага на другите. Основава фондация "МС – мога сам".

"Здравето е избор. То ни е дадено и трябва да се грижим за него. Затова трябва да се учим още от малки", категорична е Биляна Савова.

"Ако менталното ти здраве е добро, можеш да се справиш с всичко", отбеляза тя.

"Човек трябва да се държи в кондиция - физически и психически. И никой не му е виновен, ако позволи тези страхове да доведат тялото му до състояние, в което започва то да реагира и да се появяват симптоми. Като започнат да се появяват симптоми, започват да се появяват и болести", коментира Биляна Савова.