Богдана Карадочева и Стефан Димитров за музиката и семейството

В навечерието на Деня на будителите Богдана Карадочева и Стефан Димитров споделят колко голяма е нуждата на съвременното общество от будители, които да бъдат чути

Богдана Карадочева и Стефан Димитров за музиката и семейството

Реклама

В навечерието на Деня на будителите Богдана Карадочева и Стефан Димитров споделят колко голяма е нуждата на съвременното общество от будители, които да бъдат чути. Като специални гости в "Тази събота и неделя" двамата разказват повече за музиката и семейството си. 

"Поклон пред будителите, които са събудили народа от незнанието! Това са велики хора! Ние имаме нужда от будители винаги. Имаме фантастични писатели, поети, художници, актьори, музиканти и лекари. Събуждането е да се научиш, да повярваш в науката и нещата, които са истински" - казва Богдана Карадочева.

"Има смисъл да има будители, ако някой ги слуша. А в момента никой не ги слуша. Когато започнаха промените в България, имаше много песни. т.нар. "площадни". Александър Петров направи текстове на много от тях - това беше будителска дейност. Хората искаха промяна и с тези текстове той ги събуди, за да повярват в това, което се случва, и да преодолеят страха. Това е будителски процес." - връща се в спомените си композиторът Стефан Димитров. 

В спомените на двамата са и големите купони, които са правели в хола на техния дом. Край пианото са се събирали по 50-60 човека. "Останахме с малко приятели, но от време на време пак се виждаме " - споделя с усмивка Димитров.