Борис Бонев: Не се притесняваме от нови избори

Общинският съветник от „Спаси София“ смята, че трябва да се търси отговорност от тези, които „си прокараха политиката за комисиите“ – ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“

Борис Бонев: Не се притесняваме от нови избори

Реклама

Не искахме да легитимираме завладяването на Столичния общински съвет (СОС), затова напуснахме. Това заяви в предаването „Тази неделя“ общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“.

Заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък продължи близо 13 часа. За да бъдат избрани зам.-председатели на СОС, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Час преди края на заседанието обаче от ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, след като от общо 14 получиха само една.

„Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптер, който автоматично гаси осветлението в 21 часа през зимата и в 22 часа през лятото, защото има оплаквания от съседите, че лампите им блестят и им пречат. ГЕРБ използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи и манипулации в ефир", каза Борис Бонев по повод изключеното осветление по време на заседанието.

Според него през последните дни „Георги Георгиев, Антон Хекимян и други верни войни на ГЕРБ обикалят телевизионните студиа и сипят лъжи в ефир“, че осветлението се изключва, защото ПП-ДБ-СС са искали „нещата да се случват на тъмно“.

„Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на целия процес по избора на комисиите да останем и да легитимираме завладяването на СОС от ГЕРБ, защото точно това се случи в четвъртък. Няма как с 23-ма от общо 61 общински съветници да управляваме. Управлението е свързано с мнозинството. В четвъртък си пролича кой е мнозинството“, добави Бонев.

Общинският съветник от „Спаси София“ смята, че трябва да се търси отговорност от тези, които „си прокараха политиката за комисиите“ – ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“.