Броени часове до връчването на наградите "Оскар"

Холивуд е в трескава подготовка и в очакване да научи кои са отличниците

Реклама

Броени часове преди връчването на 92-рите награди "Оскар", Холивуд е в трескава подготовка и в очакване да научи кои са отличниците.

Тази година статуетките ще бъдат раздадени по-рано. Необичайно решение в борбата срещу спадащия рейтинг. За разлика от миналата, когато победителите в ключовите категории останаха загадка до последно, тазгодишните фаворити са почти ясни.

"1917" се очертава като безспорен фаворит за най-голямата награда. Това ще е триумфално завръщане за режисьора Сам Мендес, който за последно печели "Оскар" през далечната 1999 година с филма "Американски прелести".

В категорията за най-добър актьор залозите са за Хоакин Финикс в ролята на "Жокера" в едноименния филм.

А нашето студио озаряват актрисата Елена Петрова и журналистът Влади Апостолов. Вижте техния коментар във видеото.

"Тази година има страхотни филми."

На живо от Холивуд се включва и Ясен Дараков, който е на червения килим, за да ни каже какво вижда и какво се случва около него.

"Самата церемония струва 44 млн. долара, но това е нищо в сравнение със звездната цена на един звезден тоалет, който излиза около 10 млн. долара", поясни той.

"Напрежението се усеща на всеки милиметър както сред звездите, които тази година ще се борят в жестока конкуренция, така и сред хилядите туристи, които идват в Холивуд, за да се докоснат и поне малко да зърнат от блясъка на червения килим в дните преди церемонията", разказа Ясен Дараков.