Д-р Мартин Захариев: Политически неоцветен кабинет би имал по-голям шанс да получи подкрепа от политизиран

"Имам усещане, че ще има правителство, но не се дължи на моя позитивизъм, а на това, че ножът е опрял до кокала", смята Захариев

Реклама

Държава си търси правителство - сезон 5 гледаме. И този сериал не изневерява на правилото, че всеки следващ сезон е по-слаб, а зрителите все се надяваме да ни изненада с нещо, за да си оправдаем изгубеното време. Какво ни чака -  на кръстопътя между редовен кабинет и нови избори. А докато преговорите минават през различни емоционални състояния, кабинетът на ГЕРБ си се подрежда. Имат министър-председател: Мария Габриел, имат и опция за министър на туризма: Националният борд по туризъм изпрати писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и до нея, с което предлага за министър на туризма д-р Мартин Захариев.

„Имам усещане, че ще има правителство, но не се дължи на моя позитивизъм, а на това, че ножът е опрял до кокала, под килима са заметени редица нечистотии, които трябва някой да оправя, ,да изчисти“, каза Захариев.

„Съдбата на държава е в ръцете на десет души. Те всеки ден са в новините. Те трябва да решат отговорно, отговорността, която са поели да бъдат избрани“, подчерта той.

„Математиката не излиза към момента, но проблемите взимат връх, имаме шанс да катастрофираме съвсем скоро. Но имаме и шанс за обратното – да избутаме тежкия камък по нанагорнището и да се опитаме да се върнем към нормалността“, посочи Захариев.

Той коментира и номинацията на Мария Габриел за премиер от ГЕБР. По думите му това била една доста сполучлива номинация. „Първата дама европейски министър в редовен кабинет ще бъде това. Ние българите имаме този шанс да пишем история по свой начин. Преди 20 години бяхме единствената държава в света, чийто цар беше премиер в парламентарна република."