Дейв Мъстейн от "Мegadeth": Аз съм роден за битки

Петя Дикова си поговори с Дейв Мъстейн преди концерта на култовата метал банда на 15 юни в София

Дейв Мъстейн от "Мegadeth": Аз съм роден за битки

Реклама

За всички любители на по-твърдия звук - представяме ви Дейв Мъстейн от "Мegadeth", от дома му - специално за зрителите на bTV. Петя Дикова си поговори с него преди концерта на култовата метал банда на 15 юни в София.

"Устойчив – такъв съм. В никакъв случай няма да се откажа. Каквото и да дойде. Знаете ли, много музикантите получават доста травми докато са по турнета, но понеже не са много известни - не разбираме какво се е случило с тях. Просто спират да свирят или спират с турнетата. Казах си – мога или да спра да правя това, което правя и да се откажа, или да продължавам да се боря. Аз съм роден за битки! Ако някой, който свири в банда в твоя град в България – банда, която много харесваш, но тя никога не е напускала България, се разболее от рак, щеше ли някой да разбере? Не съвсем. Те биха ли имали достъп до най-добрите онколози в света? Може би, ако бяха богати, или ако имаше добра здравна система където живее. Но виждате ли, Америка наистина е земята, където мечтите се сбъдват. Никога нямаше да се откажа. Независимо дали бих богат и успешен или не, когато се разболях бях решен да не се отказвам", сподели Дейв Мъстейн.

"Много сме развълнувани, че ще дойдем в София. На турне сме от октомври 2022 г. и виждаме как публиката се вълнува с нас. За съжаление се наложи да направим някои промени, когато имаш банда – имаш четири души, четири отделни семейства, много различни животи и всички те имат значение когато се взима едно решение. Но е важно да помним, че по пътя ще срещаме хора, които виждат "Мegadeth" за първи път. И хардкор феновете, които са с нас от началото, те ще знаят наизуст всички песни, но не трябва да забравяме младите фенове, тези на 15 години. Така че се опитваме да направим шоуто забавно за всички. Дори аз не говоря много на сцената, защото не искам да прахосвам парите на хората. Обикновено като говорим с публиката след шоуто, те са много щастливи и споделят от колко години са фенове, откъде са, такива неща", признава музикантът.

Какво още каза той пред Петя Дикова, вижте във видеото!