Димитър Ганев за Божков: Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест, има само две обяснения

Журналистът Стояна Георгиева коментира и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на бизнесмена с покойния вече Евгений Пригожин

Реклама

"Да замениш луксозния петзвезден хотел в Дубай за българския арест, има само две обяснения. Първото от тях е да е направена някаква сделка, но не знам с кого и какво би представлявала такава сделка. Вариант номер две - невъзможност да се остане повече на това място, на което е бил до този момент". Това коментира социологът Димитър Ганев за завръщането на бизнесмена Васил Божков, когото съдът реши да остави в ареста.

Журналистът Стояна Георгиева коментира и изнесените от прокурора по делото данни за връзки на бизнесмена с покойния вече Евгений Пригожин.

"Това е част от абсурдите на Българската прокуратура. Вчера се гледаше искането дали Божков да бъде оставен в ареста и да основанията бяха съвършено ясени защо той трябва да остане в ареста. Интересно защо на това заседание прокурорът реши да изкара такива данни, каквито те имали, както се оказа от преди две години и половина. А между всичките тези 19 обвинения, които са повдигнати на Божков, няма такова до момента, защо не са повдигнали такова обвинение и защо въобще не е адресиран самият проблем", каза тя.

Георгиева коментира, че ще е много интересно какви ще са доказателствата за връзки със загиналия лидер на "Вагнер". 

"Прокуратурата твърди, че Васил Божков има бизнес операции в окупирания Крим. Така че наистина нещо не се навръзва, много интересно какви доказателства могат да извадят за това си твърдение", смята тя.

Последни

Реклама