Дмитрий Качановский: Столът на Путин е разклатен

Влизането на военната групировка „Вагнер“ в Ростов на Дон на 24 юни беше неочаквано както за руските граждани, така и за целия свят

Дмитрий Качановский: Столът на Путин е разклатен

Реклама

След опита за преврат в Русия един от опозиционните политици в Москва - Дмитрий Качановский и човек, който живее във Воронеж разказват за настроенията и обстановката в страната. Според опозиционера столът на Путин е разклатен.

Влизането на военната групировка „Вагнер“ в Ростов на Дон на 24 юни беше неочаквано както за руските граждани, така и за целия свят.

„Хората там са объркани, не разбират какво се случва, защо има войска, каква е тази войска, защо има танкове и бронемашини в града. Там никой не е очаквал това. Просто е много необичайна ситуация, никой не е мислил, че това ще стане. Хората считат, че това, което се случва на друго място, няма да се случи и тук, но ето, че се случва“, коментира Дмитрий Качановский.

Опозиционерът от партия ПАРНАС казва, че в Москва, напрежение също се усеща, защото гражданите са в неведение.

Във Воронеж също се оказва, че няма засилени военни действия. Това споделя човек, който се намира на територията на града, но пожелава да остане анонимен от мерки за сигурност.