Елена Поптодорова: След като Държавният департамент на САЩ твърди за солидни доказателства, трябва да сме сигурни, че ги има

Американската страна ни посочва къде трябва да търсим големия проблем, допълни тя

Реклама

Какво точно ни казаха САЩ, след като за първи път оповестиха публично името на българин, който има забрана за влизане в страната на неограничените възможности заради корупция? Защо в обществото ни остана горчив вкус, и то по коренно различни причини? Едни бяха разочаровани от изричането на името на абсолютно неизвестен за широката аудитория съдия, други пък бяха обидени, че САЩ се бъркат във вътрешните ни работи, като си разчистват сметките с Русия през България.

Гост по темата в студиото на "Тази неделя" е дългогодишният ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Освен, че казаха, те и посочиха, защото първият избор за публично оповестяване пада върху един не обикновен съдия – това е съдия в Специализирания наказателен съд, който е призван да се бори именно с корупция, престъпления по високите етажи на властта, всякакъв вид злоупотреба с власт. Името е и знак за това къде най-напред е насочено вниманието и тревогата на нашите съюзници", коментира тя.

"Смятам, че трябва да се обхване цялостното професионално поведение на съдията. Не бива да имаме колебания, щом Държавният департамент на САЩ твърди за солидни доказателства, трябва да сме сигурни, че ги има. Американската страна ни посочва къде трябва да търсим големия проблем", каза Елена Поптодорова.

Вижте във видеото целия разговор.

Последни

Реклама