Фани Фаяр: Не аз избрах музиката, а музиката ме избра мен

В песните си Фани разказва свои истории или истории на нейните приятели

Фани Фаяр: Не аз избрах музиката, а музиката ме избра мен

Реклама

Ще ви пренесем на пътешествие от Конго до София под звуците на румба, поп и денс музика. Йоана Бончева, ще ни срещне с Фани Фаяр, за да ни разкаже за нейния живот и богат артистичен свят.

Огнената Фани, така определя себе си певицата с африкански произход Фани Фаяр.

„Родена съм в Конго и живея в Конго. В момента съм на европейско турне, затова съм тук, заради участието ми във фестивала "A to jazZ". След това отпътувам за Франция за две други мои участия“, разказа тя.

Израства в град Бразавил и още от дете се занимава с музика.

„Не аз избрах музиката, а музиката ме избра мен. Пея от  много малка, но на 14 години започнах да уча пеене. Защото много хора могат да пеят, но за да пееш наистина добре, трябва технически вокал. Така влязох в местна група, която пее традиционни песни и използва традиционни инструменти“, добави тя.

В групата се научава да свири на инструменти като санза и там там. А през 2015 година решава да поеме сама по своя път. Две години по-късно става златен медалист на " Игрите на франкофонията", където участват изпълнители от 86 френскоговорящи държави.

В песните си разказва свои истории или истории на нейните приятели. В тях звучат както традиционни африкански ритми, така и други стилове.

Последни

Реклама