Фитнес индустрията в България в тежка ситуация

Бизнесът иска помощ от държавата

Фитнес индустрията в България в тежка ситуация

Реклама

Вече трета седмица фитнес залите са отворени, но при спазване на строгите мерки за безопасност на посетителите. По данни на Асоцияцията за фитнес и здраве над 50 000 са заетите в този бранш. Какви са последствията от извънредното положение за фитнес индустрията?

В един от столичните фитнеси посетителите преди извънредното положение са били 200. Днес те са 20. По думите на собственика на фитнес Андрей Попов няма приходи, тъй като посетителите са с реактивирани абонаментни карти — т.е по време на извънредното положение не са плащали. 

По думите му в София има обявени 15 зали, които няма да отворят заради плащанията на наеми и заплати на персонал. Според него трябва да има помощ от държавата, като оцени натрупаните загуби в сектора на поне 50 млн.

Във фитнес индустрията попадат и басейни, спа центрове и залите за танци. 

Именно танцьори и музиканти получиха разрешение да отвори отново два дни след протеста им на 24 май. Въпреки това извънредните мерки продължават да държат много от студиата за танци затворени, а други фалират, алармират от Асоциацията за здраве и фитнес.

Вижте репортажа на Радиана Божикова във видеото.