"Футболист на годината 2019" Димитър Илиев: Признанието ми донесе изключителна гордост и чест

Наредих се до велики имена в историята на българския футбол, допълни той

"Футболист на годината 2019" Димитър Илиев: Признанието ми донесе изключителна гордост и чест

Реклама

Димитър Илиев е Футболист на 2019 година.

Играчът на Локомотив (Пловдив) се превърна в първият играч, който печели наградата, без да е записал мач за Националния отбор и вторият футболист на Локомотив (Пловдив), който печели престижното признание след Христо Бонев.

Дебютира като юноша за Локомотив (Пловдив) през 2004 година. През 2006 година е носител на наградата за най-добър млад нападател на България. През годините играе в различни отбори, но през 2018 година се завръща в Локомотив (Пловдив), с който следващата година става носител на Купата на България.

Женен е, има син на 2 години.

"Признанието ми донесе изключителна гордост и чест. Наредих се до велики имена в историята на българския футбол. В частност до една от най-големите легенди и икона на нашия клуб - Христо Бонев. Името ми да стои редом до такива величия е настина нещо специално. 2019 година беше специална не само за мен, но и за любимия ми отбор. Завоювахме първа в историята Купа на България", сподели Димитър Илиев.

"Колкото повече футболисти играят в силни европейски отбори, толкова по-силен ще е Националният отбор", смята футболистът.