Георги Богданов: Мотивите на съда за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман са неубедителни

След решението на съда, Полфрийман е преместен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, където да изчака издаването на нов паспорт

Реклама

ВКС трябва да отхвърли като недопустимо искането на главния прокурор за преразглеждане на делото на Джок Полфрийман и връщане на осъдения в затвора, защото тези определения на съда не подлежат на отмяна и възобновяване, коментира в предаването "Тази неделя" адвокат Михаил Екимджиев.

"Искането на главния прокурор е очевидно политически мотивирано, то цели да уязви Калин Калпакчиев и Съюза на съдиите, които са основните опоненти на избора на Иван Гешев за нов главен прокурор", посочи още адвокатът.

За мен лично съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение и в това няма съмнение, посочи и адвокат Георги Богданов. Според него Джок Полфрийман е трябвало да бъде освободен в съдебната зала.   

"Всеки съдебен акт е послание, в случая – яж моли се и обичай и като изтърпиш половината от наказанието, ще те освободим от затвора", коментира обаче адвокатът и припомни вица, че най-много невинни хора има в затворите.